ZŠ a MŠ Bohuslavice  Opavská 222
747 19, Bohuslavice okres Opava
IČ 70987122
Tel.: 553 659 960

Identifikátor datové schránky: iu4mbpi


 

informace o zpracování osobních údajů - GDPR


BÁSNĚ ŽÁKŮ 3.TŘÍDY - TÉMA: VÁNOCE

FOTOGALERIE

Vánoční besídka 3.třída
Science show
Deskové hry
Předvánoční dílny 
Policie ČR - preventivní program

Mikuláš ve škole
Život má mnoho podob (handicap)

Život má mnoho podob

V pondělí 15. 11. zavítal do naší školy velice milý host Bc. Adam Kratochvíl, aby žákům 3. a 4. třídy ukázal, s jakými obtížemi se musí lidé s různými formami především tělesného postižení vyrovnat. Žáci si odnesli osobní zkušenost ze setkání s člověkem, který žije s postižením a jeho úskalí při běžných každodenních činnostech. Mohli si vyzkoušet pocit jízdy na invalidním vozíčku a také se dozvěděli, jak by mohli být nápomocni v případě setkání s handicapovanou osobou.

Tento projekt vznikl v září roku 2019 s motivací předat dětem nezkreslené informace přímo od lidí, kteří s tělesným postižením žijí. Cílem projektu ŽIVOT MÁ MNOHO PODOB je představit dětem i pedagogům život tělesně postižených v jeho reálné podobě, a to interaktivní formou. Ukázat, s jakými obtížemi se musí lidé s různými formami tělesného postižení vyrovnat, co skutečně potřebují a očekávají od svých spolužáků a pedagogů. Pomoci bořit bariéry, které jsou často vystavěny z neznalosti, nepodložených obav a předsudků.

Mgr. Monika Valachová


 


10.11.2021 od 15:00hod proběhnou pro 5. až 9.třídu třídní schůzky formou prezenční, či online. Prosím, postupuje dle zaslaných pokynů a rezervujte si čas své návštěvy, či online konzultace. Děkujeme



Halloween svátek a výstava dýní

Po roční covidové přestávce se hlavní chodba naší školy opět rozsvítila dlabanými dýněmi různých motivů, zdobicích technik a nápadů. Děti i jejich rodiče se na jejich výrobě opravdu vyřádili a celá škola obdivovala stále nové nápady mladých tvůrců. Žáci, hlavně ti mladší, se na Halloween patřičně vymódili, na chodbách a ve třídách jsme mohli potkat čarodějnice, duchy, upíry a další příšerky. Žákyně 7. třídy si připravily krátké vystoupení pro žáky 1. stupně, které se setkalo s úspěchem. Děti se poučily, zasoutěžily si a za svoje znalosti byly odměněny. Už se opět těšíme na příští rok.

Mgr. Šárka Kupková

FOTOGALERIE:
 

CHEMIE NA HRADĚ  

„Chemie a další přírodní vědy na Slezskoostravském hradě“ Výuku chemie jsme v letošním školním roce zahájili v 8. a 9. třídě trochu netradičně, a to návštěvou vzdělávací akce „Chemie a další přírodní vědy na Slezskoostravském hradě“ v Ostravě, kterou již patnáct let pořádá Česká společnost chemická ve spolupráci s Ostravskou univerzitou a Vysokou školou báňskou. Žáci zde měli možnost si vyzkoušet některé chemické experimenty, plnili zábavné úkoly a řešili badatelské a logické úlohy z fyziky a matematiky. Program celé akce byl doplněn o ukázky práce záchranářů -zdravotníků a hasičů. Cílem tohoto příjemně stráveného dopoledne bylo žáky motivovat, povzbudit a prohloubit v nich zájem o vzdělávání v přírodovědných předmětech jako velmi potřebných oborech lidské činnosti. Už nyní se těšíme na další ročník …
Za tým vyučujících přírodovědných předmětů Mgr. Andrea Kupková