ZŠ a MŠ Bohuslavice  Opavská 222
747 19, Bohuslavice okres Opava
IČ 70987122
Tel.: 553 659 960

Identifikátor datové schránky: iu4mbpi


 

informace o zpracování osobních údajů - GDPR

Olympiáda tentokrát ne sportovní

I v letošním školním roce se žáci naší školy zapojili do jazykových olympiád v anglickém a německém jazyce. Školní kolo olympiády z angličtiny proběhlo na naší škole v lednu, a to ve dvou kategoriích.

V první kategorii, které se zúčastnilo 16 žáků z 6. a 7. třídy, zvítězila Aneta Lorková ze 7. třídy a postoupila do okresního kola v Opavě. Tam v konkurenci více než 20 soutěžících získala krásné 7. místo.

Ve druhé kategorii soutěžilo 12 žáků 8. a 9. třídy. Vítězkou se stala Klaudie Vitásková z 9. třídy, která v okresním kole v Opavě obsadila 11. místo, což je jistě v úspěch, neboť počet účastníků přesáhl 30 žáků.

Klaudie Vitásková spolu s Leonou Mučkovou rovněž z 9. třídy reprezentovaly naši školu i v okresním kole Olympiády v německém jazyce v Opavě, kde se umístily na 9. (Klaudie) a 13. (Leona) příčce z celkového počtu 22 žáků.

Všem třem soutěžícím děkujeme za výbornou reprezentaci školy a přejeme hodně studijních úspěchů nejen v jazycích, protože všechna tři děvčata hodlají v příštím roce pokračovat ve studiu na gymnáziu.

Mgr. Marie Kotzurová